Een milieuvriendelijke en zuinige EV-Charger die netvermogen en PV-vermogen combineert

MILAAN, ITALIË: Tijdens de MCE beurs in Italië lanceert SolarEdge Technologies Inc. (“SolarEdge”) (NASDAQ: SEDG), wereldmarktleider in slimme energieoplossingen, ‘s werelds eerste omvormer met geïntegreerde EV-Charger voor de Europese markt. De mode 3 EV-Charger van SolarEdge, die voorzien is van de innovatieve solar boost-functie, laadt 2,5 keer sneller op dan een met de elektrische auto (Electrical Vehicle) meegeleverde standaard oplader doordat het netvermogen wordt aangevuld met PV-vermogen.

De HD-Wave omvormer van SolarEdge geïntegreerd met een EV-Charger zorgt niet alleen voor het beheer en de monitoring van zonne-energieproductie, opslag en home energy management maar ook voor het opladen van uw elektrische auto vanaf dezelfde omvormer en monitoring platform. De gecombineerde oplossing levert aanzienlijke kostenbesparingen op het gebied van arbeid doordat geen service- en inspectiebezoeken nodig zijn en op onderdelen door het gebruik van bekabeling en zekeringen te elimineren. Deze oplader is ook beschikbaar als ‘EV-ready’ oplossing die toekomstbestendig is voor nieuwe of vervangende elektrische auto’s en die compatibel is met diverse soorten aansluitstekkers.

“De missie van SolarEdge is het bieden van innovatieve oplossingen waarmee gebruikers de controle over hun energieverbruik krijgen,” aldus Alfred Karlstetter, general manager van SolarEdge Europa. “Onze 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-Charger helpt gebruikers om hun eigen verbruik te maximaliseren en hun energieonafhankelijkheid te vergroten.”

De EV-Charger, gebaseerd op technologie waarvoor patent is aangevraagd, is geïntegreerd in de HD-Wave omvormer van SolarEdge en maakt gebruik van de solar boost-functie. In mode 3 opladen gebruikt deze functie zowel netvermogen als PV-vermogen om tot 9,2 kW (32 A) op te laden; dit is zo’n 2,5 keer sneller dan een met de elektrische auto standaard meegeleverde oplader. Met de solar boost-functie kan sneller worden opgeladen, terwijl nog steeds aan de elektrische normen wordt voldaan. Als er geen PV beschikbaar is, gebruikt de 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-Charger netvermogen om tot 7,4 kW (32 A) in mode 3 op te laden (in overeenstemming met de toegelaten netwerklimiet), wat nog steeds twee keer sneller is dan een standaard oplader.

De 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-Charger (12 jaar garantie) ondersteunt het opladen tijdens daluren door het gebruik van ‘Time-of-Use’ (TOU) te stimuleren en biedt verschillende bedrijfsmodi zoals demand response. Naar verwachting zal de 1-fase omvormer met geïntegreerde EV-Charger in het derde kwartaal van 2018 beschikbaar zijn in heel Europa.

Bezoekers van de MCE beurs in Italië worden uitgenodigd bij de stand van SolarEdge (#P33/R34, hal 2) om informatie te krijgen over het nieuwe productaanbod van SolarEdge, deel te nemen aan gezamenlijke sessies en voor een ontmoeting met het lokale team en medewerkers van het hoofdkantoor.

Over SolarEdge Technologies 
SolarEdge levert een intelligente omvormeroplossing die de manier waarop energie in PV-systemen wordt gewonnen en beheerd fundamenteel heeft veranderd. De DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing van SolarEdge maximaliseert energieopwekking op individueel paneelniveau terwijl de kosten van de opgewekte energie worden verlaagd. Het SolarEdge-systeem, dat de beschikbaarheid van zonne-energie helpt vergroten, bestaat uit power optimizers, omvormers, smart energy management en een cloud-gebaseerd monitoring platform. De oplossingen van SolarEdge richten zich op een groot aantal segmenten van de zonne-energiemarkt, van residentiële tot commerciële en grootschalige zonne-installaties. SolarEdge is online op http://www.solaredge.nl